Pop-up

Een pop-up, je kunt er eigenlijk alle kanten mee op. Heb je informatie die op specifieke bezoekers gericht is? Dan kun je deze in een pop-up kwijt.

Of wil jij de pop-up laten openen wanneer een bezoeker van je pagina af lijkt te gaan? Dit om ervoor te zorgen dat deze bezoeker nog iets langer blijft.

Je bezoeker verrassen met een leuke korting kan natuurlijk ook altijd. Zoals je ziet, de redenen voor een pop-up zijn heel divers!

logo-webnemer-wit

Tabbladen binnen de module

De module voor een pop-up bevat meerdere tabbladen. We leggen per tabblad uit welke acties jij allemaal in kunt stellen, zodat jouw pop-up zijn werk goed doet.

Inhoud
Voorbeeld pop-upWil jij tijdens het bewerken van deze module een voorbeeld van je pop-up zien? Kies hier dan ja. Wil jij deze niet zien, kies hier dan voor nee.
Schakel titel inWil jij een titel geven aan je pop-up? Kies dan voor ja. Wanneer je kiest voor een titel vul dan de titel in, de uitlijning en de padding (ruimte rondom de titel).
Wil jij geen titel zien, kies dan voor nee en vul verder niets in.
InhoudKies hier de inhoud die jij wilt tonen in je pop-up. Je kunt hier kiezen uit verschillende aspecten en daarbij horen verschillende instellingen:
* Inhoud: dit is tekst die jij zelf in kunt voeren.
* Afbeelding: kies hier de te tonen afbeelding.
* Video embed code: dit is om een video te tonen in je pop-up. Je kunt de video via een embed code plaatsen.
* Opgeslagen elementen: je kunt hier kiezen voor modules, rijen of templates. Dit zijn de opgeslagen elementen binnen jouw Webnemer. Wanneer je hiervoor kiest, zie je gelijk de elementen die je kunt tonen, kies er hier een van.
* Youtube of Vimeo: wil jij een video tonen die op Youtube of Vimeo staat, dan kan dit hier. Stel de URL in en de verdere instellingen voor het afspelen van de video.
* iFrame: wanneer jij een bepaalde website of pagina in een frame wilt tonen, kies dan voor iFrame. Je vult hier de URL in van de te tonen pagina en de hoogte van je iFrame.
Pop-up instellingenStel voor je pop-up de onderstaande aspecten in:
* Maximum breedte van de content: stel hier in hoe breed je pop-up mag zijn. Gebruik hiervoor pixels en vergeet je pop-up niet te checken op diverse apparaten (klein, medium en groot).
* Content padding: de ruimte tussen je inhoud en de rand van je pop-up stel je hier in. Kies je voor 0 px, dan zal de inhoud de gehele pop-up vullen (dit kan mooi zijn bij een afbeelding, video of iFrame).
* Effect verschijning: kies hier het effect bij het vertonen van de pop-up.
* Achtergrondkleur: selecteer de kleur voor de achtergrond van je pop-up.
* Overlay kleur: dit is de kleur die rondom de pop-up te zien is. Deze bedekt als het ware je pagina om de nadruk op de pop-up te leggen.
* Doorzichtig: kies hier de doorzichtigheid van de overlay.
Instellingen
Link naar pop-upSelecteer hier op welke manier jij je pop-up wilt openen. Kies voor een icoon, een afbeelding, tekst, een knop, via Custom Class/ID of automatisch.
Selecteer bij iedere keuze waar het item zich mag uitlijnen en maak de kleuren op. Alles weten over de opmaak van een knop? Dat kun je het beste hier bekijken.
Automatisch openenHeb jij gekozen voor het automatisch openen van de pop-up? Bekijk dan hier welke manier van openen het beste bij jou past:
* Voor de bezoeker de pagina verlaat / exit intent: de pop-up verschijnt net voor de bezoeker de website gaat verlaten. Dit is gebaseerd op de muisbeweging van je bezoeker. Wanneer deze naar het tabblad sluiten of de pagina sluiten dreigt te gaan, zal de pop-up openen.
* Na een paar seconden: dit spreekt voor zich. De pop-up opent zich na het ingestelde aantal seconden.

Daarnaast stel je ook in of er cookies ingeschakeld mogen worden. Hiermee wordt de gebruikersgeschiedenis gecontroleerd en kun je instellen dat dezelfde bezoeker maar 1x in de .. dagen de pop-up ziet. Het aantal dagen stel je zelf in.
Sluit knop
Sluit alsSelecteer hier of jij een icoon of afbeelding wilt gebruiken om de pop-up te sluiten.
Sluit icoon/afbeeldingKies een icoon of de afbeelding die jij wilt gebruiken om de pop-up af te sluiten.
GrootteKies de grootte van je icoon of afbeelding.
KleurHeb jij voor een icoon gekozen? Dan kies je hier de kleur voor jouw icoon.
PositieKies hier de plaats voor jouw sluitknop. Zelf vind ik rechtsboven in het scherm of rechtsboven van de pop-up(rand) de meest gebruiksvriendelijke plaatsen.
ESC intoetsenSelecteer hier ja als de pop-up mag sluiten bij het intoetsen van de ESC knop.
Overlay klikSelecteer hier ja als de pop-up mag sluiten bij het klikken op de overlay.
Lettertype
TagStel hier de HTML Tag in voor je tekst. Gebruik maximaal 1 keer een H1 tag per pagina. Kies voor H2 of H3 om aan te geven welke kopjes belangrijk zijn voor Google. H2 is bijvoorbeeld belangrijker dan H3.
LettertypeWil jij het lettertype gebruiken dat je hebt ingesteld via de customizer? Laat dan de instellingen "standaard" en "default" staan. Wil jij een alternatief lettertype gebruiken? Kies hier dan een andere uit.
TekengrootteStel hier je tekengrootte in. Dit doe je in pixels. Klik je op het pijltje naar rechts, dan kun je meteen je tekengrootte voor de tablet en mobiel instellen.
RegelhoogteStel hier je regelhoogte in. Dit doe je in pixels. Klik je op het pijltje naar rechts, dan kun je meteen je regelhoogte voor de tablet en mobiel instellen.
KleurSelecteer hier de kleur die jij je tekst wilt geven.